Garantie & Klachten

Hoe kan ik aanspraak maken op garantie?

Vervelend als er iets mis is met een item dat je besteld hebt, we lossen dit graag voor je op! We willen je vragen een e-mail sturen naar support@puppyvillage.nl. Schrijf een korte en duidelijke beschrijving van het defect en wat we voor je kunnen doen om dit voor je op te lossen. Vergeet niet om je bestelnummer te vermelden en om welk artikel het gaat.

Voeg duidelijke foto’s/video’s toe die het defect of probleem laten zien. Daarnaast hebben we een foto nodig van het artikel in zijn geheel.

Ik heb een klacht, wat nu?

We vinden het vervelend als je niet tevreden bent, we kijken graag samen naar een oplossing. We willen je vragen een e-mail sturen naar support@puppyvillage.nl. Schrijf een korte en duidelijke beschrijving van je klacht en wat we voor je kunnen doen om dit voor je op te lossen. Heb je foto’s of video’s die je klacht ondersteunen? Stuur deze dan samen met je klacht. Vergeet niet om je bestelnummer te vermelden en indien van toepassing om welk artikel het gaat.

Ik heb een klacht of garantieclaim ingediend, wanneer ontvang ik reactie?

We doen ons best om zo snel mogelijk te reageren, vaak binnen 1-2 werkdagen. Soms zijn we afhankelijk van onze leveranciers of de fabrikant van het product, in dat geval zullen we je laten weten wanneer we reactie verwachten.

Hoe stuur ik foto's of video's op?

In veel gevallen zullen we je vragen om een foto of video toe te sturen van een defect of probleem. Zorg er voor dat het defect duidelijk zichtbaar en/of hoorbaar is op de foto of video, denk hierbij bijvoorbeeld aan de belichting en minimaliseer eventueel omgevingsgeluid. Probeer ook je telefoon, of camera niet teveel te bewegen bij het maken van foto’s of video’s.

Zijn de foto’s of video’s die we hebben ontvangen niet duidelijk genoeg? Dan zullen we je vragen om aanvullend beeldmateriaal. Helaas zorgt dit voor onnodige vertraging in het oplossen van het defect of probleem.

Zit er garantie op speeltjes?

We bieden garantie op speeltjes indien er nog niet mee gespeeld is. Controleer voor je je hond met het speeltje laat spelen of bijvoorbeeld alle piepers werken. Heeft je hond al met het speeltje gespeeld? Dan kunnen we niet meer achterhalen of het product defect is geleverd, of dat dit aan de hond ligt. Je kunt ons altijd een e-mail sturen, we helpen je graag!

Hoe werkt de aanvullende garantie van SodaPup?

Bestel je het rubberen speelgoed van SodaPup, dan bieden we een aanvullende garantie van 30 dagen. Gaat het item binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling stuk? Dan ontvang je van ons het aankoopbedrag retour. Het defecte speeltje hoeft niet aan ons te worden geretourneerd. Om aanspraak te maken op deze garantie, controleren we of er aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan.

  • De maat van het speeltje past bij de afmeting/gewicht van de hond. Bij elk item van SodaPup staat het minimale en maximale gewicht vermeld. Speelt je hond met een te groot of te klein speeltje? Dan is dit op eigen risico: de aanvullende 30 dagen garantie is niet van toepassing. 
  • Zitten er krassen, tandafdrukken, kleine gaatjes of bijtplekken in het speeltje? Rubber is niet onverwoestbaar, dit is normale slijtage van het speeltje.
  • Is het speeltje écht stuk? Dan zullen je vragen om twee (duidelijke) foto’s:
    • Foto van de hond samen met het defecte speeltje – let er op dat de hond én het speeltje helemaal zichtbaar is op de foto! 
    • Foto van het defecte speeltje 
  • Hebben we je garantieclaim ontvangen? Dan reageren we uiterlijk binnen 14 dagen. Hebben we je claim goedgekeurd? Dan ontvang je het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen van ons retour.

De aanvullende garantie van 30 dagen is niet van toepassing op likmatten, TPE (Thermo Plastic Elastomer) en nylon speelgoed. 

Garantie

Wij geven om onze producten en doen ons uiterste best om deze in topconditie aan te leveren. Helaas komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens het transport of dat er iets anders gebeurd waardoor je aanspraak kunt maken op garantie.

Je bent wettelijk verplicht om binnen twee maanden na constatering van het probleem hier melding bij ons over te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie, vervanging of terugbetaling. Voor SodaPup hanteren we een termijn van 30 dagen na ontvangst van je bestelling.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals verwacht. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door het formulier op deze pagina in te vullen. Komen we er samen niet uit, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur.

Het is het voor consumenten in de Europese Unie ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is.